Optimizare SEO, primu’n motoarele de cautare

Uuu..sexy cand auzim de Optimizare SEO – primu’n motoarele de cautare nu?

Iti dai seama de aici mi se induce ideea ca daca folosesc “Optimizarea SEO” site’ul meu o sa fie primul in motoarele de cautare si o sa ma umplu de comenzi deci implicit de bani. Teoretic e adevarat: gen daca avem doua site’uri cu acelasi continut,pe 2 servere lafel, hostate in acelasi data-center cu acelasi plan de date, si daca numele domeniilor este 99,9% asemanator atunci daca primul isi optimizeaza site’ul si al doilea nu, si ambele continua a updata site’ul cu exact acelasi continut, primul site va aparea in toate motoarele de cautare inaintea celui de al 2’lea, dar practic nimeni nu iti garanteaza primul link sau ca vei ajunge macar pe prima pagina in google sau alt motor de cautare mai mare(bing) decat pentru niste keywords’uri mai putin folosite si foarte posibil care nu convertesc..

Biblia: Optimizare SEO este o povestioara in care va arat de la cine NU as cumpara servicii de optimizare

Sa ne intelegem este ceea ce as face eu, nu ceea ce TREBUIE sa faceti si dvs. Cititi si judecati singuri cum sta treaba, pt mine daca unul din check-listurile(sa zic asa) apare pe un site despre SEO este un semnal de alarma daca apar mai multe eu ies de pe site.

1. Rank Alexa GLOBAL(si numai GLOBAL – nu pe Romania sau alte tari)

Probabil cel mai important lucru din toata lista asta, si in general pe net. Exista o extensie pentru firefox, chrome si probabil pentru celelate browsere care iti verifica cam cat de vizitat este site’ul pe care sunteti. Spre exemplu: Facebook are rank 2 (alexa) si PR 9(Google Page Rank- Cam cat de bine vazut e in google- are zero importanta pt SEO (vedeti aici) ), Google.com(ca sa nu te redirectioneze pe google.ro dai google.com/ncr) are Alexa 1 si PR 9(PR maxim este 10), Paypal are Alexa 37 si PR 8. Ideea e urmatoarea: Cu cat are un site Rank-ul Alexa mai aproape de 1 cu atat este de mai incredere. De ce? Pei lumea vb de el, nu il poti face artificial, oricat ai incerca, bine teoretic daca ai tine peste 100.000 de boti(roboti..vizite ne-reale,non-umane) pe site’ul tau timp de 1 an si botii sa dea clickuri, probabil sa cresti undeva intre 200.000 si 100.000 alexa.
Cu ce ne ajuta pe noi treaba asta in general:
-Iti poate salva banutii: spre exemplu’ primesti un mail(spam care pare a fi tirmis de banca ta sau de paypal) Dai click pe link si normal te pune sa introduci parola etc.. Pagina arata exact ca pagina paypalului sau a bancii tale. Dar daca ai toolbarul instalat si verifici o sa vezi ca rankul alexa este incredibil de mare sau N/A adica nu poate fi calculat(site’ul este prea nou). Bine primul si primul lucru verifici domeniul, sa fii pe paypal.com sau pe site’ul bancii tale.
-Vrei sa faci comanda pe un site: Ii verifici Alexa si iti faci o idee daca site’ul este Ok, eu spre exemplu cu cat alexa este mai mic(mai apropiat de 1) cu atat mai mare incredere am in el

Din punct de vedre al optimizarii pt motoarele de cautare
Din punctul meu de vedere cand te ocupi cu “optimizare SEO”  trebuie sa ai un alexa cel putin sub 500.000(sublinez alexa global nu pe ro) intr-un an. Nu ai voie sa nu ai atat, pt ca se prespune ca esti un guru al net’ului :) Sa va exemplific: Un site pe care eu il consider a fi bun si de incredere este Seobook.com si are alexa 2023
Ideea e urmatoarea: daca dai servicii de calitate lumea vb de tine, daca ai habar de SEO trebuie sa ai vizite, deci in concluzie trebuie sa ai alexa bun.

Pt Firefox avem asa:
SEO Status PageRank/Alexa Toolbar e facut de Ruby Web si asta e o imagine a adonului postata de ei. Urmatoarea este cum arata la mine pe un windows xp cu firefoxul updatat.

Optimizare SEO Status PageRank/Alexa
Optimizare SEO Status PageRank/Alexa

Optimizare SEO FireFox Alexa Rank 990
Optimizare SEO FireFox Alexa Rank 990


Bara verde este Google PR si Bara Albastra este Alexa Rank *Global.Urmatoarea este o poza a site’ului 990.ro(l-am luat pur intamplator in scop demonstrativ) cum arata el pe alexa. Observati diferenta dintre Rankul pe RO si rankul pe global.
Optimizare SEO - 990 alexa rank global si pe ro
990 alexa rank global si pe ro

Oricum ghidati-va dupa rankul pe com nu dupa pe cel de pe RO. De ce? Simplu Botul Alexa are numai ip’uri de SUA(de asta nu e bine sa dai redirect automat(dupa limba detectata)) si cum optimizarea site’ului dvs depinde foarte mult de accesibilitatea botiilor mai multor motoare de cautare(Google,Bing,Yandex,Baidu etc – Observati ca nu folosesc Yahoo..va explic mai jos) majoritatea de afara, ne luam dupa rankul alexa global.
Pt Chrome avem
Page Rank si asa arata:
Optimizare SEO - Page Rank Plugin pentru Chrome
Page Rank Plugin pentru Chrome
Optimizare SEO - 990 page rank chrome
990 page rank chrome


Ideea e ca treaba asta cu rankul alexa nu se aplica la site’urile mai mici de 1 an. Desi se poate ajunge intr-un an la alexa sub 500k asta nu inseamna ca si ajungi oricat de bine stii tu SEO. Pentru alte browsere cautati si voi dupa (Alexa Rank and Google Pagerank) sigur exista niste plugin-uri pe undeva. Va ziceam mai sus de site’uri sub un an. Cum le verificam? Pentru asta exista Way Back Machine ce verifica activitatea unui site.
Optimizare SEO - 990 istoric
990 istoric
Optimizare SEO - Alexa Istoric
Alexa Istoric

Optimizare SEO - Sfaturi IT Istoric
Sfaturi IT Istoric

Daca vedeti perioade mai mari de 1 an unde nu exista date inseamna ca site’ul a fost vandut in acel timp si trebuie luata in calcul perioada cu cea mai recenta activitate. Way Back Machine nu va poate arata istoricul mai devreme de 1996, dar pentru cele mai multe site’uri e ok. Sfaturi IT este nou defapt azi 2 octombrie 2014 am facut pagina asta si este a 2’ua pagina. Normal nu prea are ce sa arate. 990 si’a inceput activitatea in 2009 spre sfarsit. Alexa a fost fondat in 1996.
Ideea e urmatoarea: inainte sa cumpar servicii SEO sau orice verific Rank’ul alexa. Daca arata N/A sau foarte mare il bag si in way back machine sa vad daca nu cumva e nou. Un site care ofera servicii SEO trebuie sa aibe un alexa bun, daca intr-adevar ofera servicii de calitate

2. Optimizare SEO

Am vazut ca se poarta pleonasmul asta. SEO inseama Search Engine Optimization adica in traducere libera: Optimizare pentru motoarele de cautare. Deci tu cand zici Optimizare SEO defapt zici Optimizare Optimizare pentru motoarele de cautare. Eu o vad in felul urmator:
a) Ori nu sti despre ce vorbesti
b) Ti’ai gasit tu un cuvant cheie si ai vazut ca iti aduce vizite, si desi stii ca nu e corecta formularea nu te intereseaza, esti avid sa ai clienti sa le iei banii. Lucru’ care ma face sa ma intreb de corectitudinea ta

Optimizare SEO, motoare de cautare (Partea 2) >>

Imbunatatire SERP, Optimizare Site (Partea 3) >>

Ultima Modificare: 19 decembrie, 2014 de wrq

Servicii SEO Site, Social Media, Creare Website