Cum Scoatem Categoria De Deasupra Titlului

Cum Scoatem Categoria De Deasupra Titlului Unei Postari

Pe mine unu ma enerveaza cel putin vizual categoria de deasupra titlului unui post. Recunosc are o oarecare utilitate pentru user, ii este mai usor sa vada din ce categorie face parte postul respectiv, dar pt SEO ne cam incurca, e un cuvant in plus inloc sa fie titlul postarii. De aceea trebuie sa o scotem, iar vizitatorii isi pot alege categoriile din meniu. La asta ma refer:

Cum stergem categoria aflata deasupra titlului unui post
Categoria Deasupra Titlului

Metoda asta se aplica la thema twentyfourteen si probabil la alte cateva. Multi inainte sa publice thema obisnuiesc sa scota categoria de deasupra titlului.

METODA 1: Scoatem din fisierele themei astfel incat sa nu fie facut un request catre baza de date ce cauta categoria si o afiseaza. Fisierele pe care le cautati sunt: content.php , content-aside.php , content-audio.php , content-featured-post.php , content-gallery.php , content-image.php , content-link.php , content-quote.php , content-video.php aflate in public_html/wp-content/themes/twentyfourteen. Sunt mai multe pt ca o sa scoatem categoria din toate tipurile de postari.

In fiecare dintre fisiere o sa aveti linia asta de cod, sau ceva similar in alte theme:

Stergem sau comentam in ea pana devine:

Explicatie:
Prima linie verifica daca postul apartine unei categorii (deobicei inafara de cea default)
Liniile 2-4 afiseaza efectiv categoria deasupra postului
Liniile 5-6 inchid sintaxa de verificare a categoriei.
Am lasat php’ul deschis pt ca urmatoarea linie de cod este in php.

Inlocuiti fisierele de pe site cu cele modificate si nu o sa va mai apara categoria deasupra postului.
Eu le-am scos si din css, deoarece nu le vad importanta, e o linie de cod in plus.

METODA 2: Putem lasa codul, si modifica doar css’ul. Fisierul pe care il cautati este style.css aflat in public_html/wp-content/themes/twentyfourteen
Sunt doua linii de cod ce trebuie modificate:

si

Le modificam in

si

Sau le putem sterge de tot

Cea mai buna optiune este metoda 1 si stergerea din css a liniilor respective daca sunteti sigur ca nu mai sunt folosite in alta parte. In felul asta evitati incarcarea de linii inutile in css.

Pentru alte theme, s-ar putea sa nu fie exact la fel liniile de cod ce trebuie modificate, incercati sa faceti un back-up inaintea oricarei modificari. De asemenea daca nu aveti fisierele acestea in thema voastra puteti incerca sa cautati in toate fisierele din thema dupa “cat-links” . Un program care poate cauta in fisiere este Notepad ++

Ultima Modificare: 28 august, 2017