Imbunatatire SERP, Optimizare Site

Imbunatatire SERP, Optimizare Site este ultima parte a bibliei noastre

Nimeni nu stie algoritmul exact dupa care google rank-eaza site’urile. Este o suma de factori, printre care continutul,viteza,link’urile catre site,protocolul,link’urile dinspre site,densitati si multe multe alte. Trebuie sa fiti foarte atenti cu persoana care va face SEO (sa nu va faca mai mult rau decat bine)

7. Inscriem site’ul in peste 32094323204 directoare si site’uri

Trebuie sa fiti foarte atenti la faza asta, multi o sa iti puna link-back de pe site’ul tau catre site’urile in care s’a facut inscrierea. Daca aveti foarte multe link-uri care pleaca de la site’ul dvs catre alte site’uri si acestea nu sunt de calitate nu da bine pentru imbunatatirea SERP’ului. Sunt deacord, e ok sa il inscrii in cateva directoare(de calitate) si in site’uri care au legatura cu domeniul tau de activitate. Nu ma ajuta cu nimic, ba chiar e considerat spam de catre Google si o sa te penalizeze daca tie ti se baga multe linkuri pe site’uri care nu au legatura cu domeniul tau de activitate, sau sunt “spammy”. Gen imi bag 2334534 linkuri pe site’uri de imobiliare, de repartii auto etc. cand eu ma ocup cu SEO. Va ajuta ca vizite dar google nu vede chestia asta cu ochi buni si riscati sa fiti penalizat. Mai ok ar fi pt dvs ca site’urile astea sa se lege la un site despre IT si de acolo site’ul it sa se lege la noi. De asemenea din punctul lui google de vedere nu e ok sa se lege la site’ul tau 5000 de alte site’uri intr-o zi, si te va penaliza. Cresterea trebuie sa para cat de naturala se poate..
Inscrierea in o gramada de directoare e ok si nu prea(coteaza f mult tipul de director. Google pe marea majoritate nu le vede cu ochi buni).Mai conteaza foarte mult ca site’urile/directoarele care le leaga la tine sa aibe o clasa C de Ip’uri diferita(ip de forma A.B.C.D unde clasa a este intre [0-255] clas B tot [0-255] etc..)
Poti ajunge pe prima pagina in Google pe un cuvant cheie numai cu cateva site’uri de calitate care se leaga la tine.

8. Pacaleala cu Adwords si Google partner

Google Adwords Partner
Google Adwords Partner
Google Partner
Google Partner

Prima si prima oara sunt diferite. Una e google adwords partner, una analytics partner si alta google partner. Am observat o crestere a numarului persoanelor care se dau experti SEO si isi pun diploma de google adwords partner/sau google partner drept dovada. Diploma adwords se refera pur si simplu ca omul acela se pricepe sa iti cumpere reclama si probabil sa gasesca keyword’uri potrivite pentru site’ul dvs. Asta nu inseamna ca stie sa si optimizeze site’ul: link’ul catre cum sa devii adwords partner: Google Adwords Partner.

Pentru Google partner(a doua imagine) trebuie sa ai deja certificarea google adwords partner si in plus trebuie sa: Completezi Profilul Companiei, Sa cheltui (asta’i prea frumoasa sa o traduc):

“At least US $10,000 in total AdWords spend over the last 90 calendar days”.

, si sa implementezi si sa recomanzi cele mai bune practici. Linkul este Google Partner
Eu unu as angaja un om/o companie certificat adwords/partner sa imi faca campanie adwords. Tu in momentul cand te lauzi cu google adwords sau google partner si faci astfel incat sa para ca ai fost certificat de google pt SEO, inseamna ca ma prostesti pe fata, si asta spune multe despre ce servicii imi oferi tu mie.

Cam astea ar fi cele mai importante greseli care m’ar face pe mine sa nu cumpar Imbunatatire SERP


Ce ar trebui sa stiti. Ce zice Google e lege in ceea ce priveste SEO, iar daca vrei sa ai succes in afacerea ta on-line trebuie sa fi prieten cu Google. Le gasiti aici Legiile Google va recomand sa le cititi cu atentie indiferent cine ce va zice, inclusiv eu.

Imbunatatire SERP Data In Google
Imbunatatire SERP Data In Google

Tineti minte, alexa iar unde nu stiti/nu intelegeti cautati in google 2-3 site’uri diferite despre subiectul respectiv. Uitati-va de asemenea si la data articolului/postului. Data: E o tendinta in google sa folosesti data pentru post’uri(mai ales pentru paginile explicative,nu pentru paginile statice gen produse). In exemplul alaturat e youtube’ul care foloseste data. Folosirea ei este inca dezbatuta, avand avantaje si dezavantaje.

Imbunatatire SERP, Optimizare SEO ce apreciem si ce nu

  • Nu apreciez la site’urile despre imbunatatirea SERP si in general, stilul “flashy”. Google nu poate indexa deocamdata flash’ul. Ca sa faci un site cu tot felu’ de chestii care sar ba din stanga, ba din dreapta, imaginiile sa arate incredibil cu tot felul de efecte, recunosc e frumos, e placut ochiului dar tot acel javascript iti ia din viteza de incarcare a site’ului(Cerinta SEO). Nu se aplica la companiile mari care au servere prin toata lumea, sau in cazul in care folosesti un CDN ca(Amazon,CloudFlare). Daca va uitati la Facebook pagina de pornire fara a fi logat, si la Google care inafara de o animatie mica in unele zile, nu au mai nimic “flashy”..Puteti cauta si o sa vedeti ca multe din site’urile foarte mari evita a fi “flashy”..
  • Nu apreciez lauda aiurea si cuvintele techy pe care nu toata lumea le intelege. Gen moama am facut SEO la 304932 site’uri si am trimis 394234 clickuri si sunt super iti fac SEO, Imbunatatire SERP, SEM(Search Engine Marketing). Daca ai facut SEO la 304932 de site-uri nu inseamna ca oamenii aia sunt si multumiti.Pot fi foarte bine 304930 de nemultumiti. Daca ai trimis 394234 clickuri, trebuie sa te credem pe cuvant ca toate au fost organice? Poate nu ai facut altceva decat sa ii trimiti trafic platit catre site. Vorbele acestea “sunt super iti fac SEO, Imbunatatire SERP, SEM” sunt cam degeaba deoarece pentru asta sunt aici, cat despre super habar nu am,nu vad alteceva decat ca te lauzi singur.
  • Nu apreciez sa imi pui pe prima pagina continut static cu informatii inutile pt mine. Eu vand castraveti in piata si vreau sa imi faci imbunatatire SERP pentru un site, iar tu imi pui pe site’ul tau WOW GOOGLE Update: Panda, Penguin, Hummingbird(Sunt algoritmi de verificare//scanare back-linkuri,densitati,etc.), lucruri care nu prea intereseaza pe vizitator. Daca respecti GuideLine’ul google nu ai nici o treaba cu ele. Tu cat timp ai crescut in mod natural,nu dai redirect la utilizatori si respecti tot ce zice google esti ok. Astea din punctul meu de vedere sunt puse sa arate unor necunoscatori cat de buni sunt ei la SEO. Mi’ar fi placut mai degraba sa puna spre exemplu: Google A anuntat in August 2014 ca site’urile care folosesc ssl vor avea un boost in SERP’ul lor:) Mult mai utila, stiu ca, pt site’ul meu de castraveti, ar trebui sa folosesc protocolul https
  • Nu apreciez Daca ai javascript inutil in header
  • Apreciez Un Alexa Bun
  • Apreciez Folosirea protocolului https SSL BOOST
  • Apreciez Folosirea de Sprite’uri
  • Apreciez Viteza de incarcare

Noah e mare lista la care m’as uita daca ar fi sa aleg un serviciu de imbunatatire SERP, optimizare site , dar aprecieriile de mai sus mie imi arata ca stii despre ce vorbesti. Pentru toti termenii astia imbunatatire SERP, SEO, SEM nu exista o facultate pe care trebuie s-o urmezi, ii inveti de pe net fiind atent la semnalele pe care le transmite google si avand multe site’uri pe care poti experimenta.

Multi cred ca e suficient sa iti verifice site’ul de denistatea unor cuvinte cheie si sa iti bage site’ul in 200 de directoare + o campanie Adwords,Facebook si gata imbunatatirea SERP’ului. Dar nu e deloc asa, sunt foarte multi factori ce influenteaza SEO. O sa incercam sa postam aproape tot ce stim pe site’ul asta si sa va lasam pe dvs sa judecati ce si cum.

Ma repet cele 3 pagini din bibila SEO sunt pareriile mele proprii si personale :), daca tineti sau nu cont de ele in alegerea serviciilor noastre sau ale altora pentru imbunatatirea SERP’ului este treaba dvs:)

<< Optimizare SEO, Motoare De Cautare (Partea 2)

<< Optimizare SEO, primu’n motoarele de cautare (Partea 1)

Ultima Modificare: 19 decembrie, 2014 de wrq

Servicii SEO Site, Social Media, Creare Website