Optimizare SEO, motoare de cautare

Continuam bibila – motoare de cautare (Optimizare SEO), cu alte cateva item-uri din check-listul nostru de asa nu.

Sa incepem cu definitia SEO asa cum o da Wikipedia. “Search engine optimization (SEO) is the process of affecting the visibility of a website or a web page in a search engine’s “natural” or un-paid (“organic”) search results.” De aici inteleg ca din moment ce iti optimizezi o pagina/un site nu mai ai nevoie sa cumperi reclama, deoarece ar trebui sa iti aduca vizitatori singura/singur nu?(Ce mama draq doar de asta ai folosit “Optimizare SEO”) si ca trafic organic inseama trafic neplatit (linkul catre definitia SEO data de Wikipedia) Cu acestea in minte sa purcedem cu a noastra Optimizare SEO

3. Optimizare cu Ajutorul Google Adwords

Hai serios, ce sa mai comentez aici, pe site’ul meu o sa primesc vizite cat timp este campania Adwords activa sau orice alta campanie la care tu ai binevoit sa imi inscrii site’ul. Dupa care raman cu ochii’n soare.

motoare de cautare Rezultate Organice vs rezultate platite
motoare de cautare Rezultate Organice vs rezultate platite

Oricum deobicei ADWORDS(sau orice alta campanie platita) NU influenteaza SERP in nici un fel. Poate numai in cazul in care cineva iti vede site’ul cu ajutorul unei campanii platite, ii place continutul si se leaga la el ii da share etc, dar deobicei acesti vizitatori sunt interesati de produsul/serviciul pe care il oferi.Cam asa arata o campanie platita(cu albastru) iar cei cu rosu sunt rezultatele organice(unde ne dorim toti sa fim)

4. Prin Tehnici Avansate De SEO Plasam Orice Site Pe Prima Pagina In Google

MARS MA! Sa va explic, am un site pt adulti, si as vrea sa ma plasezi pe prima pagina in google pentru keyword’ul “free porn” sau oricare alt keword mai folosit in lumea adulta. Nici nu isi imagineaza tipul cu promovarea lui SEO cam ce i’ar trebui sa ajunga pe prima pagina in google cu un keyword des folosit in lumea adulta. Cred ca iesi de 10 ori mai ieftin sa cumperi direct unul din site’urile de pe prima pagina. Ca idee pretul unui site adult(asta daca l’ar vinde) de pe prima pagina din google este intre $109,114,309.44 si 1,170,366,968 conform doua site’uri ce calculeaza valoarea altor site’uri, si are un castig ZILNIC de $101,031.77. Acum asta nu inseamna ca au dreptate dar nici nu inseamna ca se inseala grav. Optimizeaz-o p’asta domnu’ tehnici avansate de SEO.. Sau cum ma promovezi tu pe mine pentru orice keyword cand tu insuti nu esti pe prima pagina in google pentru keyword’ul de care tu depinzi si iti oferi serviciile avansate de SEO:), iar eu am ajuns la tine numai pt ca folosesti o campanie Adwords

5. Spamam Mailul cu ofertele de SEO

Acum cateva zile m’am inscris din graba la un site de imobiliare cu mailul meu propriu si personal. Bad move trebuia sa folosesc adresa de mail temporara ca sa imi confirm inscrierea gen Guerrila Mail. Normal incep sa primesc spamuri cu toate tampeniile numai de la siteul imobiliar nu. Afara sigur nu e ok treaba asta, la noi nu stiu oricum suntem mai speciali sa zic asa. Eh si se gaseste un destept sa imi trimita oferta lui de SEO prin spam logic. Cum sa cumpar eu de la el cand in mod clar el nu e instare sa isi foloseasca cunostintele sa ajunga pe prima pagina in google cu oferta lui de SEO si recurge la spam. Si oricum ce fel de trafic primesc eu daca el spameaza niste oameni cu site’ul meu ce contine niste produse de care probabil oamenii aia nu au nevoie.
SEO este o suma de lucruri printre care si convertirea unui vizitator in ati cumpara produsul. Gen pana sa ajunga la site’ul cu produsul respectiv vizitatorul trebuie sa fie interesat de acel produs. De asta avem keywords’uri in google, de asta sunt campanii demografice etc.
Dupa mine este una din cele mai importate parti ale optimizarii pentru motoarele de cautare: vizitatorul introduce in motorul de cautare niste cuvinte cheie(probabil un produs sau serviciu de care este interesat), iar eu ca site trebuie sa fiu printre primele rezultate, sa am un titlu si o descriere astfel incat acel vizitator sa dea click din motorul de cautare catre site’ul meu, iar pe site’ul meu(care se incarca repede) trebuie ca acel produs/serviciu sa fie de calitate si sa se gaseasca pe pagina toate informatiile utile despre acel produs/serviciu astfel incat sa il determine pe vizitator sa cumpere/sa foloseasca.

6. Optimizare pentru motoarele de cautare google,Yahoo,MSN,Bing

:)) Ideea e in felul urmator ca Yahoo a facut un parteneriat cu microsoft in 2009 timp de 10 ani prin care tot motorul yahoo’ului de cautare va fi inlocuit de bing. Afacerea s’a finializat in “early 2012” pentru toti partenerii yahoo. Explica-mi si mie cum ma promovezi tu pe motorul de cautare al yahoo’ului cand daca vreau sa dau submit la un site ma duce la bing Yahoo Submit Site . Yahoo Search si Bing find acelasi lucru, tu ca o companie de SEO ce te afli, ar trebui sa stii treaba asta si sa iti updatezi site’ul sa nu mai promiti tu yahoo… cand promiti msn si yahoo e ca si cum ai promite bing si bing. Daca vrei sa promiti un serviciu corect ar veni: Optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare: Google, Bing, Yandex, Baidu. Celelate sunt foarte putin semnificative si se iau dupa cautariile astora 4 in general(Cum e Duck Duck Go) Pentru AOL dai submit in cel mai mare director open source Dmoz. Cand optimizezi un site pentru motoarele de cautare in principiu te referi la google si bing. Yandex’ul este pentru Rusi dar au deschis si in turcia un sediu, iar Baidu pentru chinezi. Optimizarea se face diferit la Baidu..Au niste criterii diferite fata de google(gen inca mai tin cont de keywords-uri in pagina) si oricum conform site’ului Web Nots daca ar fi sa ii credem pe cuvant, Baidu foloseste surpriza..BING pentru rezultatele in limba engleza. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa’ti inscrii site’ul in Yandex si Baidu.

<< Optimizare SEO, primu’n motoarele de cautare (Partea 1)

Imbunatatire SERP, Optimizare Site (Partea 3) >>

Ultima Modificare: 23 decembrie, 2015 de wrq

Servicii SEO Site, Social Media, Creare Website